Warmwatertoestellen

Warmwatertoestellen van Energie Service Friesland

Energie Service Friesland heeft een breed assortiment warmwatertoestellen. Zo bieden wij elektrisch en gas verwarmde boilers en geisers aan. Een zonneboiler of een warmtepompboiler zijn duurzame oplossing voor het verwarmen van water. Hoewel het allemaal warmwatertoestellen zijn, zit er wel degelijk verschil in de eigenschappen van de diverse toestellen.

Warm water via warmwatertoestellen

Boilers
Het voordeel van een boiler in uw woning is dat u direct beschikt over warm water. Dat komt doordat de boiler een bepaalde hoeveelheid water continu op temperatuur houdt in een thermisch geïsoleerd vat. Het op temperatuur houden van het water kan door middel van gas, elektriciteit of zonlicht. Wanneer u de kraan opendraait, stroomt er direct verwarmd water uit de kraan. Het verbruikte water in de boiler wordt vervolgens direct aangevuld met nieuw water, zodat de hoeveelheid water in de boiler altijd constant is. Het nadeel van een boiler is dat het apparaat de ‘vraag’ soms niet aan kan (bijvoorbeeld wanneer veel mensen na elkaar gaan douchen). Het duurt dan een tijdje voor de boiler het  nieuw aangevoerde water weer op temperatuur heeft.

Geiser
Een geiser is een warmwatertoestel dat het water pas opwarmt wanneer er vraag naar is. Wordt de kraan aangezet, dan duurt het een tijdje voor het water dat eruit stroomt verwarmd is. Een geiser is energiezuiniger dan een boiler; het water wordt immers alleen opgewarmd wanneer er vraag naar is, terwijl een boiler het water continue warm houdt.

Duurzaam water verwarmen
Een warmtepompboiler warmt warm water op via de warme lucht die het onttrekt uit de lucht in de woning. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp; het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

Een zonneboiler is een apparaat met daarin een thermisch geïsoleerd vat. In dit vat wordt een bepaalde hoeveelheid water continu warm gehouden. Het op temperatuur houden van het water gebeurt bij een zonneboiler door middel van zonne-energie.

Onderhoud 
Elk verwarmings- of warmwatertoestel heeft minstens eens per 18 maanden onderhoud nodig. De Klimaatmakers van Energie Service Friesland zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van goed onderhoud. Voor alle producten kunt u bij Energie Service Friesland terecht voor een serviceabonnement. Klik hier als u meteen online een abonnement wilt afsluiten.

Advies warmwatertoestellen
Bent u op zoek naar een nieuw toestel? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

 

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search