Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Werken bij Energie Service Friesland?

Over Energie Service Friesland

Energie Service Friesland is ontstaan in 1974, toen negentien Friese installateurs op verzoek van een aantal gemeentelijke gasbedrijven de Coöperatieve Vereniging Gaswacht Z.O. Friesland oprichtten. Inmiddels zijn wij de grootste onafhankelijke serviceorganisatie in Friesland op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en duurzaamheid. Consumenten kunnen bij ons terecht voor advies, service en onderhoud, aanschaf of verhuur. We zijn daarmee een betrouwbare dienstverlener met vriendelijke, klantgerichte medewerkers, een professioneel team van adviseurs, servicemonteurs en installatietechnici. Allemaal goed opgeleid en up-to-date.

Hoe is het om bij Energie Service Friesland te werken?

Om een beeld te geven hoe het is om bij Energie Service Friesland te werken hebben we een kort interview afgenomen met een van onze medewerkers. Ontmoet Michael Nijenhuis, servicemonteur bij Energie Service Friesland. Michael is 50 jaar, getrouwd met Hieke, vader van 2 kinderen en woonachtig in Drachten. In zijn vrije tijd verbouwt Michael zijn eigen huis, rijdt hij graag toertochten op de motor en doet hij aan houtbewerking.

Servicemonteur Michael Nijenhuis

Hoe ben je in dit vak en in deze functie terechtgekomen?

Van huis uit ben ik elektricien, hiermee was ik eerst werkzaam in de bouw en later op kantoor als tekenaar technische installaties. Daarna, inmiddels alweer 22 jaar geleden, kwam ik via mijn zwager bij Energie Service Friesland terecht en begon ik als onderhoudsmonteur in opleiding en heb daarna de opleiding tot servicemonteur afgerond. Bij Energie Service Friesland ben ik uiteindelijk allround monteur en praktijkbegeleider geworden.

Kun je je ook verder ontwikkelen in je vak bij Energie Service Friesland door bijvoorbeeld opleidingen te volgen?

Naast het werk ben ik altijd blijven studeren. Zo heb ik, naast mijn baan, mijn diploma voor eerste monteur, technicus sterkstroom en F-gassen behaald. Energie Service Friesland biedt haar medewerkers de mogelijkheid om zich continue te blijven ontwikkelen via verschillende opleidingen. Bijvoorbeeld opleidingen tot installatie- of servicemonteur en de vervolgopleiding F-gassen (STEK) monteur. Of vakgerichte trainingen voor nieuwe toestellen en duurzaamheid. De dynamische branche waarin we werken vraagt actuele kennis en kunde van monteurs, als werkgever helpt Energie Service Friesland daarbij. Zolang je positief bent ingesteld en de handen uit de mouwen wilt steken, kom je er wel!

Over duurzaamheid gesproken, welke invloed heeft de ontwikkeling van duurzame energie op jouw werk?

Monteurs van Energie Service Friesland komen steeds vaker in aanraking met duurzame energie en bijbehorende installaties. Het heeft dus veel invloed op mijn werk, klanten vragen er veel naar. Wat is beter, een cv ketel of een warmtepomp? Hybride warmtepomp of all-electric? Vandaag de dag leg ik vaak uit wat de voor- en nadelen zijn van de diverse, nieuwe toestellen.

Hoe zien je werkdagen er bij Energie Service Friesland uit?

Voor mij persoonlijk zijn de dagen zeer afwisselend. Onderhoud doen, storingen oplossen, toestellen plaatsen, advies geven over nieuwe toestellen, nieuwe collega’s inwerken en een vraagbaak zijn voor collega’s. Mooi afwisselend werk.

Wat vind je het leukst aan werken bij Energie Service Friesland?

De klanten, goede werksfeer en collegialiteit bij Energie Service Friesland spreken mij aan. De meeste collega’s werken hier al langer dan 12,5 jaar. Dat zegt toch ook wel wat!

Wat zou je tot slot tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Als je graag een technische baan met afwisseling wilt, ga er dan voor! De installatiebranche is heel breed. Je begint bij je eerste toestel en voor dat je het weet, werk je er 22 jaar!

Onze vacatures

Wegens succesvolle groei van onze organisatie hebben wij altijd behoefte aan gemotiveerde monteurs. Ben jij op zoek naar een betrouwbare werkgever en een aantrekkelijke en vooral veelzijdige baan met een grote mate van zelfstandigheid? Klik op de link van de vacature van jouw voorkeur en lees snel verder.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Nadat we een sollicitatie hebben ontvangen, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We vinden het belangrijk om elkaar persoonlijk te leren kennen en te weten te komen welke verwachtingen je hebt en wat we elkaar kunnen bieden. In dit gesprek vertellen we hoe onze organisatie in elkaar steekt en wat de functie waar je in geïnteresseerd bent inhoud. Je mag ons natuurlijk alles vragen wat je wilt weten. Misschien hebben we na dit gesprek al een goed beeld gekregen om je een aanbod te kunnen doen. Willen we graag meer informatie, dan nodigen we je uit voor een vervolggesprek.

Open sollicitatie en contact

Staat de vacature waar jij naar op zoek bent niet op onze site, maar ben je wel geïnteresseerd in een functie bij Energie Service Friesland of heb je een vraag over werken bij Energie Service Friesland? Neem dan gerust contact met ons op. Vragen of een open sollicitatie met cv kun je per e-mail sturen aan personeelszaken@energieservice.nl t.a.v. Jolanda de Jong.

P&O medewerker Jolanda de Jong