Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Geisers

Warm water op aanvraag 

Een geiser warmt het water pas op wanneer er vraag naar is. Wordt de kraan opengedraaid, dan duurt het even voordat het water dat uit de kraan stroomt warm is. Een geiser is energiezuiniger dan een boiler; het water wordt immers alleen opgewarmd wanneer er vraag naar is, terwijl een boiler het water continu warm houdt. 

Hoe werkt een geiser? 

Het water in een geiser wordt meestal verwarmd door de verbranding van aardgas, soms in combinatie met propaan of butaan. Er bestaan ook geisers die het water verwarmen door middel van elektriciteit. Wanneer u de warmwaterkraan opendraait, neemt de waterdruk onder het membraan van de gasgeiser toe. Door het drukverschil beweegt het membraan omhoog en wordt de hoofdgasklep met een stift aangeduwd. Hierdoor ontsteekt de waakvlam de brander van de geiser. De brander verwarmt vervolgens de waterleiding, waardoor het water warm wordt. 

 

Soorten geisers 

Geisers zijn er in diverse soorten en maten. Het grootste verschil zit in de capaciteit: hoeveel water ze kunnen verwarmen binnen een bepaalde tijd. Een keukengeiser levert bijvoorbeeld voldoende warm water voor de afwas, maar volstaat niet voor een lange douche of een bad vol warm water. Daarvoor is een grotere (bad)geiser nodig. 

 

Energie Service Friesland heeft een uitgebreid assortiment met zuinige en veilige geisers. Het aanbod varieert van de vertrouwde geisers met waakvlam tot de nieuwste generatie ventilatiegeisers, die veel weg hebben van kleine cv-ketels. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw woning zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0513-724687 of vraag onze informatiebrochure aan. 

 

Onderhoud 

Elk verwarmings- of warmwatertoestel heeft minstens eens per 18 maanden onderhoud nodig. Goed onderhoud is hét specialisme van Energie Service Friesland. Wij bieden serviceabonnementen voor alle producten en alle merken. U kunt uw  abonnement  eenvoudig online afsluiten. 

 

Advies  

Bent u op zoek naar een nieuw toestel? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0513-724687. 

Of u vult onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een advies op maat. 

Ik ben geïnteresseerd in

Let op: We kunnen door drukte tijdelijk geen adviesgesprekken inplannen voor nieuwe klanten. Wel kunt u zich opgeven voor de wachtlijst.

Wat vinden klanten?

24/7 comfort, dat is onze belofte. Met passie voor het vak helpen we ruim 30.000 huishoudens met onze service.

Reviews

Bekijk alle reviews ›

Waarom Energie Service Friesland?

Wij zijn een betrouwbare dienstverlener met vriendelijke, klantgerichte medewerkers. Wij helpen u de beste en voordeligste keuzes te maken. 

Geïnformeerd blijven?

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en duurzame technieken? Handige tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Contact

De Werf 1, Heerenveen
Telefoon: 0800-1220 (gratis) of 0513-611300
E-mail: info@energieservice.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en duurzame technieken? Handige tips ontvangen? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.