Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Warmtepompen

Een duurzame manier van verwarming 

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor het verwarmen van de woning en warm water. Een warmtepomp is voor een nieuwbouwwoning een interessante investering; ten opzichte van een HR-ketel merkt u vanaf de eerste dag verschil in energiekosten. 

 

De werking van een warmtepomp 

De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een koelkast. Een koelkast gebruikt een koudemiddel als ‘transportmiddel’ om warmte aan de koelruimte te onttrekken. Een warmtepomp onttrekt met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte. 

Rendement tot wel 600% 

Een warmtepomp is zo ontworpen dat hij maximale warmte kan leveren met zo weinig mogelijk energie uit fossiele brandstoffen. Het rendement van warmtepompen kan onder de juiste condities wel oplopen tot 600%. Dat betekent dat een warmtepomp met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan leveren. Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en er voor verwarming gebruikgemaakt kan worden van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp. 

Diverse warmtepompen kunnen behalve verwarmen ook koelen en warm tapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat.  

Gecertificeerd voor service aan warmtepompen 

Werkzaamheden aan warmtepompinstallaties aangelegd na oktober 2014 mogen alleen worden uitgevoerd door bedrijven die gecertificeerd zijn volgens de eisen van de BRL 6000-21. Energie Service Friesland beschikt over deze certificaten en verzorgt onderhoud aan warmtepompen. Wij stellen warmtepompen in bedrijf, verhelpen storingen en adviseren u over de aanschaf van een nieuwe warmtepomp. 

Subsidieregelingen 

Bent u eigenaar van een woning of een (bedrijfs-)pand? En wilt u energiebesparende maatregelen uit laten voeren? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Advies warmtepomp 

Bent u op zoek naar een warmtepomp? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0513-724687

Of u vult onderstaand formulier in en dan wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een advies op maat. 

Op zoek naar het gemak van een abonnement?

Met een abonnement hoeft u nergens aan te denken. Wij houden in de gaten wanneer uw apparaten toe zijn aan onderhoud. En: onze storingsdienst en onderhoudsmonteurs staan 24/7 voor u klaar.

Ik ben geïnteresseerd in

Let op: We kunnen door drukte tijdelijk geen adviesgesprekken inplannen voor nieuwe klanten. Wel kunt u zich opgeven voor de wachtlijst.

Wat vinden klanten?

24/7 comfort, dat is onze belofte. Met passie voor het vak helpen we ruim 30.000 huishoudens met onze service.

Reviews

Bekijk alle reviews ›

Waarom Energie Service Friesland?

Wij zijn een betrouwbare dienstverlener met vriendelijke, klantgerichte medewerkers. Wij helpen u de beste en voordeligste keuzes te maken. 

Geïnformeerd blijven?

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en duurzame technieken? Handige tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Contact

De Werf 1, Heerenveen
Telefoon: 0800-1220 (gratis) of 0513-611300
E-mail: info@energieservice.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en duurzame technieken? Handige tips ontvangen? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.