Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Een abonnement op comfort

Een cv-ketel, warmtepomp, airco, geiser, boiler en een ventilatiesysteem. Allemaal onder één dak en allemaal beïnvloeden ze elkaar. Energie Service Friesland ziet het steeds vaker bij klanten thuis. Waarom deze klanten voor een service- en onderhoudsabonnement van Energie Service Friesland kiezen? Omdat de monteurs gecertificeerd zijn voor al deze systemen en exact weten hoe ze die het meest duurzaam en energiezuinig met elkaar kunnen laten samenwerken.

Advies op maat

De tijd van de traditionele verwarmingssystemen is voorbij. Wie tegenwoordig aan een nieuwe installatie toe is, staat voor een ingewikkelde keuze. Wacht u tot de cv-ketel het begeeft of vervangt u hem wanneer het u uitkomt? Stapt u dan over op een hybride oplossing of kiest u voor een installatie die hiervoor geschikt is? Gaat u voor een warmtepomp of hangt u airco’s aan de muur voor verkoeling in de zomer en warmte in de winter? Energie Service Friesland geeft mensen advies op maat en regelt de installatie van de aangeschafte producten. En dat niet alleen: ze verzorgt ook de service en het onderhoud voor praktisch alle bekende merken. Zo zitten klanten van Energie Service Friesland er altijd comfortabel bij.

Altijd een stap extra

Wat de onbekende merken betreft, is het een ander verhaal. “We zien steeds vaker mensen die online een goedkope oplossing uit China kochten”, vertelt directeur Dennis Frederiks. “Dan zitten ze bijvoorbeeld met een warmtepomp van een vaag merk die het niet doet. Daar zijn lastig of geen onderdelen voor te krijgen, of er is niemand te vinden die het onderhoud kan of wil doen. Onze monteurs doen altijd hun best om de klant te helpen en aan de juiste onderdelen te komen. Maar als zelfs wij die niet kunnen krijgen, houdt het op. En dat is natuurlijk heel zuur. Daar wil ik mensen voor waarschuwen.”

Alle certificeringen en keurmerken

Welk warmtesysteem u ook kiest: het is belangrijk dat het wordt onderhouden door een expert en dat er bij storing iemand langskomt. Energie Service Friesland heeft hiervoor tientallen monteurs in dienst. Zij zijn deels binnen het eigen bedrijf opgeleid, dat hiervoor een speciale opleidings- en examenruimte heeft vol met toestellen van uiteenlopende merken. Daarnaast geven fabrikanten trainingen aan de monteurs. Het resultaat is dat Energie Service Friesland voor de bekende merken alle certificeringen en keurmerken in huis heeft en dat de monteurs diverse systemen en apparaten efficiënt met elkaar kunnen laten communiceren en samenwerken.

Elkaar versterken

Dennis Frederiks: “Er is in Friesland niet één bedrijf dat dit zo goed voor elkaar heeft als wij. Installatiebedrijven vinden al die extra certificeringen vaak gedoe, want hun belangrijkste bron van inkomsten is de installatie van producten. Daarom proberen we elkaar te versterken. Wij schakelen regelmatig partner installatiebedrijven in voor de installatie van producten en zij verwijzen hun klanten door naar ons voor een service- en onderhoudsabonnement. Zo versterken we elkaar.”