Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Goed voorbereid de winter in

De warme zomerdagen liggen achter ons, de avonden worden weer korter én koeler. We maken ons klaar voor de komende herfst en winter. Daarbij is het ook goed om alvast aandacht te besteden aan je energie-installatie. Hoe wil jij het de komende, koudere periode lekker warm houden in huis, met een cv-ketel, airconditioning of warmtepomp? In deze blog vertellen we wat je zelf kunt doen om je energie-installatie voor te bereiden op het komende seizoen en waar je Energie Service Friesland voor kan inschakelen.

Dit kun je zelf doen

• Filters vervangen

WTW-units gebruiken filters om buitenlucht te filteren voordat het je huis in komt. Hiermee voorkom je dat er stof en vuil je huis ingeblazen wordt. Om een gezonde lucht binnenshuis te houden, kun je deze filters het beste elke maand reinigen met behulp van een stofzuiger. Daarnaast is het noodzakelijk om de filters elk jaar te vervangen. Als je de filters regelmatig reinigt en jaarlijks vervangt, blijft je systeem goed functioneren en voorkomt dat het ontstaan van schimmels en bacteriën in huis.

• Cv-ketel waterdruk checken, bijvullen en ontluchten

Je kunt de waterdruk van je cv-ketel eenvoudig controleren op de meter van de ketel. Die moet een waarde aangeven tussen de 1,5 en 2 bar. Als de waterdruk te laag is, kan de cv-installatie het water niet goed rondpompen en is het tijd om de installatie bij te vullen en te ontluchten. Gemiddeld moet dat eens per jaar gebeuren. Als er te veel lucht in het systeem zit, worden de radiatoren minder goed warm. Vaak hoor je dan geborrel in de leidingen van de centrale verwarming. Raadpleeg de handleiding die bij elke cv-ketel geleverd wordt.

Schakel hiervoor Energie Service Friesland in

• Onderhoud aan cv-ketel en airco

Wanneer je een onderhoudsabonnement hebt plannen wij een afspraak met je in voor onderhoud aan je cv-ketel. Dat geldt ook voor het onderhoud aan je aircosysteem als je daarvoor een onderhoudsabonnement hebt. Ook dan komen wel elke 18 maanden langs voor een onderhoudsbeurt, inclusief het controleren of bijvullen van het koudemiddel (F-gas). Dat wordt namelijk ook door onze gecertificeerde monteurs gedaan.

Een moderne cv-ketel

Wanneer je cv-ketel ouder is dan twaalf jaar en zeker als deze wel eens kuren heeft, overweeg dan de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Je bespaart ook meteen al energie, want oudere ketels verbruiken meer gas dan de moderne cv-ketels, die zuiniger zijn doordat bijvoorbeeld watertemperatuur en vermogen beter af te stellen zijn. Ook is een moderne cv-ketel toekomstbestendig omdat daar (later) een warmtepomp op kan worden aangesloten. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder over onze cv-ketelcheck.

Cv-ketelkiezer en cv-ketelcheck

Heb je geen onderhoudsabonnement maar wil je wel weten hoe je ketel eraan toe is, doe dan de cv-ketelcheck. De monteur van Energie Service Friesland inspecteert de cv-ketel op lekkages, gasdichtheid, tapwatertemperatuur en toestelbelasting. Onze vakkundige monteur geeft daarna aan of de cv-ketel nog goed functioneert of aan vervanging toe is. Als dat laatste het geval is, kun je via de cv-ketelkiezer bekijken welk toestel het beste bij jouw woonsituatie past. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur die vrijblijvend de mogelijkheden met je doorneemt.

Kopen of huren?

Bij Energie Service Friesland kun je een cv-ketel kopen of huren. Wanneer je een cv-ketel bij ons koopt combineren we dit met het ESF Plus serviceabonnement voor 24 maanden. Zo ben je na aankoop automatisch verzekerd van onderhoud en 24/7 service bij storingen. Kopen is op termijn het voordeligst, maar huur je een cv-ketel, dan is dat inclusief onderhoud, reparaties en vervangen van onderdelen binnen de cv-ketel. Je betaalt eenmalig de installatiekosten en een vaste huurprijs per maand gedurende de gehele levensduur van de ketel. Je wordt dus nooit verrast door onverwachte kosten.

Advies, service en onderhoud

Om te beoordelen wat het beste bij jouw woonsituatie past, komen wij graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden door te nemen. Wil jij vrijblijvend advies aan huis, stuur dan dit document zo volledig mogelijk ingevuld retour. Zo kan onze adviseur zich alvast voorbereiden. Daarna nemen wij telefonisch contact op voor het maken van een afspraak. Voor welke manier van verwarmen je ook kiest, Energie Service Friesland helpt je met advies, service en onderhoud van oude én nieuwe systemen. Goed onderhoud is belangrijk voor de veiligheid en de levensduur van de installatie. 

Energie Service Friesland biedt drie abonnementsvormen aan: ESF Budget, ESF Plus (meest gekozen) en ESF Totaal. Met een serviceabonnement van Energie Service Friesland ben je verzekerd van goed onderhoud aan al je apparaten en kun je gebruikmaken van de 24/7 servicedienst. Storing? Een belletje naar ons gratis nummer 0513-724688 en onze monteurs komen zo snel mogelijk naar je toe om het probleem te verhelpen. Onze servicemonteurs zijn allemaal gecertificeerd en wonen verspreid door de provincie Friesland. Zo kunnen wij bij een storingsmelding snel ter plaatse zijn. 24/7 comfort is onze belofte!