Warmtepompboiler

Slimme warmtepomp

Een warmtepompboiler verwarmt water via de warme lucht die het onttrekt uit de lucht in de woning. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp; het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.

Duurzaam
De warmtepompboiler is een interessante oplossing voor het verwarmen van water. Gemiddeld verbruikt een warmtepompboiler voor de verwarming van tapwater 35% elektriciteit en 65% gratis warmte. Dit betekent een flinke besparing op de energierekening.

Werking warmtepompboiler
De werking van een warmtepompboiler is eenvoudig te verklaren en is gebaseerd op het principe van een warmtepomp. Net zoals een warmtepomp onttrekt het warmte uit de omgevingslucht. Het aanzuigen van de lucht gebeurt via een ventilatiesysteem dat de aangezogen warme lucht door een warmtewisselaar gevuld met koelvloeistof stuurt. Een compressor drukt het geproduceerde gas samen, waardoor er een hogere temperatuur verkregen wordt.

Voordelen warmtepompboiler
–  Voordelige opwarming van sanitair tapwater.
–  Milieuvriendelijke opwarming van het tapwater.
–  Verbruikt tot 3 x minder stroom dan een elektrische boiler.
–  Perfect aansluitbaar op zonnecollectoren.
–  1 kWh verbruikte stroom levert 3,7 kWh energieopbrengst.

Subsidieregelingen
Bent u eigenaar van een woning of een (bedrijfs-)pand? En wilt u energiebesparende maatregelen uit laten voeren? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Onderhoud
Elk verwarmings- of warmwatertoestel heeft minstens eens per 18 maanden onderhoud nodig. De Klimaatmakers van Energie Service Friesland zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van goed onderhoud. Voor alle producten kunt u bij Energie Service Friesland terecht voor een serviceabonnement. Klik hier als u meteen online een abonnement wilt afsluiten.

Advies warmtepompboiler
Bent u op zoek naar een nieuw toestel? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search