Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Je woning verduurzamen

Een verduurzaamd huis is comfortabel, bespaart energie en is minder belastend voor het milieu. Een andere reden om te verduurzamen: volgens de Europese klimaatdoelen moeten in 2050 alle woningen van het gas af zijn. De energietransitie maakt ons bewust om voor andere manieren te kiezen om onze woningen te verwarmen, te koelen en te ventileren. Er zijn op dit gebied veel interessante, innovatieve ontwikkelingen. Daarover meer in deze blog.

Goed isoleren 

Je huis verduurzamen begint bij de ‘schil’ van de woning. Je bespaart energiekosten door het afdichten van kieren, het plaatsen van HR++ of triple glas en door je huis te voorzien van dak-, gevel- en vloerisolatie. Ook kun je stroom- en gasverbruik verminderen door je gedrag aan te passen. Zet bijvoorbeeld de thermostaat een graad lager, houd deuren dicht, doe het licht uit in ruimtes waar je niet bent, vervang gloeilampen door ledlampen, douche korter of hang de was buiten te drogen.  

Duurzame oplossingen 

Je gedrag aanpassen kan al aardig wat besparing opleveren, maar het verduurzamen van je woning levert pas écht veel op. Bij Energie Service Friesland kun je terecht voor verschillende verduurzamingsoplossingen: 

Verduurzamen in stappen: een moderne cv-ketel

Is jouw woning nog niet geschikt voor een (hybride) warmtepomp maar wil je al wel een eerste stap naar een duurzame energie-installatie zetten? Oudere cv-ketels verbruiken meer energie ten opzichte van nieuwe, modernere apparaten. Bij de aanschaf van een moderne cv-ketel investeer je ook in een duurzamere energie-installatie én bespaar je geld. Een moderne cv-ketel is zuinig én toekomstbestendig want op de cv-ketels van nu kan, vroeg of laat, een warmtepomp worden aangesloten.

Vanaf 2026 verplicht verduurzamen bij vervanging cv-ketel 

Het kabinet heeft bepaald dat het vanaf 2026 verplicht is om bij vervanging van de cv-installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. Dat kan een hybride warmtepomp zijn, een all-electric warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Ben je woningeigenaar? Denk dan alvast na over duurzame alternatieven voor je traditionele cv-ketel.  

Onafhankelijk advies op maat 

Innovaties maken het mogelijk steeds comfortabeler en duurzamer te wonen en werken. Wij geven je daarom graag onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen en duurzame installaties. Zo helpen we je bij het creëren van een ideaal binnenklimaat én kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies via telefoonnummer 0513-611300, keuze 2 of gebruik het contactformulier.