Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Je huis verwarmen met cv-ketel, warmtepomp of… airco?  

Als alternatief voor een cv-ketel op gas denk je misschien als eerste aan een warmtepomp. Of, als je huis (nog) niet geschikt is om helemaal zonder gas te kunnen, aan een hybride warmtepomp. Een warmtepomp is zeker een heel goed alternatief. Helaas zijn de levertijden zo lang, dat je daar komende winter waarschijnlijk nog niet naar kunt overstappen.  

Gas besparen met airco 

Nu de warmtepompen een langere levertijd hebben, wordt elke optie overwogen om minder gas te verbruiken. Waaronder airconditioning. Het apparaat dat je ’s zomers koel houdt, zorgt dan ’s winters voor warmte. De ruimte in je woning waar je het meest aanwezig bent kun je laten verwarmen door airconditioning. Aangezien de meeste mensen de bovenverdieping toch niet verwarmen, is airco een goede manier om minder gas te verbruiken. Zeker nu warmtepompen een langere levertijd hebben.  

Neem een onderhoudsabonnement 

Cv-ketel, warmtepomp of airconditioning, voor al deze manieren van verwarmen kun je een onderhoudsabonnement afsluiten. Voor de levensduur van de toestellen en voor de veiligheid in huis is het belangrijk dat ze goed worden onderhouden. De servicemonteurs van Energie Service Friesland zijn gecertificeerd om al deze toestellen te onderhouden en repareren. 

Tijdens de periodieke controle speuren onze servicemonteurs eventuele gebreken op en repareren die direct. Dat voorkomt storingen en zorgt ervoor dat je ’s winters niet opeens in de kou zit. Met een onderhoudsabonnement profiteer je ook van onze 24/7 servicedienst. Onze monteurs laten je nooit in de kou zitten! 

Toch liever een cv-ketel? 

Tot 2026 mag je je oude cv-ketel nog vervangen door een gasketel. Om te ontdekken welke ketel voor jou het geschiktst is, kun je de ketelkiezer van Energie Service Friesland doorlopen. Kom je er niet uit, dan kan er altijd een adviseur bij je langskomen voor een vrijblijvend advies aan huis. Al onze aangeboden cv-ketels zijn klaar voor de toekomst. Dat betekent dat er later altijd een warmtepomp op kan worden aangesloten. 

Wil je persoonlijk advies over het meest geschikte verwarmingssysteem voor jouw woning? Maak een afspraak voor vrijblijvend advies via 0513-611300, keuze 2 of gebruik het contactformulier.