Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

WTW installaties

Bijna alle nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig gebouwd met een goed geïsoleerde, ‘dichte schil’ en hebben een WTW-unit.  

Een WTW-unit, of voluit warmteterugwin-unit, is een balansinstallatie. Luchttoevoer en luchtafvoer zijn in balans. Er wordt zowel vervuilde lucht uit de woning afgezogen als verse lucht van buiten aangezogen. Het voordeel is dat er geen ventilatieroosters nodig zijn. 

Afgevoerde en aangevoerde lucht stroomt door een warmtewisselaar met gescheiden kanalen. In de winter komt de aangevoerde lucht langs het kanaal met afgevoerde (warme) lucht, waardoor de verse buitenlucht opgewarmd wordt. Let op, de vuile en verse luchtstromen worden dus NIET gemengd. De WTW-unit is voorzien van filters die de inkomende en uitgaande lucht filteren op stofdeeltjes. Volgens de richtlijnen van de fabrikant moet de unit elke maand worden gereinigd met de stofzuiger en moeten ongeveer 1x per jaar de filters worden vervangen.  

Ik ben geïnteresseerd in

Wat vinden klanten?

24/7 comfort, dat is onze belofte. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean ligula eget dolor massa socis natoque et magnis?

Binnen een uur geholpen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean ligula eget dolor massa socis et magnis!

Voornaam Achternaam, Plaatsnaam

Bekijk reviews ›

Waarom Energie Service Friesland?

24/7 comfort. Dat is lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa socis natoque et magnis.