Geisers

Warm water op aanvraag

Een geiser is een warmwatertoestel die het water pas opwarmt wanneer er vraag naar is. Wordt de kraan aangezet, dan duurt het even voordat het water dat uit de kraan stroomt warm is.  Een geiser is energiezuiniger dan een boiler; het water wordt immers alleen opgewarmd, door gas wanneer er vraag naar is, terwijl een boiler het water continue warm houdt.

Hoe werkt een geiser?
Het water in een geiser wordt meestal verwarmd door aardgas, soms in combinatie met de koolwaterstoffen propaan of butaan. Daarnaast bestaan er geisers die het water verwarmen door middel van elektriciteit. Wanneer je de warmwaterkraan open draait, neemt de waterdruk onder het membraan van de gasgeiser toe. Door middel van deze druk beweegt het membraan omhoog en wordt de hoofdgasklep met een stift aangeduwd. Hierdoor ontsteekt de waakvlam de brander van de geiser. De brander verwamt vervolgens de waterleiding, waardoor het water warm wordt.

Diverse soorten geisers
Er zijn diverse soorten en maten geisers te verkrijgen. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid water die ze kunnen verwarmen binnen een bepaalde tijd. Een keukengeiser is bijvoorbeeld bedoeld om het water te verwarmen voor de afwas in de keuken, maar het lukt daarmee niet om een lange douche te nemen of een bad vol warm water te vullen. Daarvoor heb je een badgeiser nodig.

Energie Service Friesland heeft een uitgebreid assortiment met zuinige en veilige geisers. Het aanbod varieert van de vertrouwde geisers met waakvlam tot de nieuwste generatie ventilatiegeisers, die veel weg hebben van kleine CV-ketels. Bent u geïnteresseerd en wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw woning zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-1220 of vraag onze informatiebrochure aan.

Onderhoud
Elk verwarmings- of warmwatertoestel heeft minstens eens per 18 maanden onderhoud nodig. De Klimaatmakers van Energie Service Friesland zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van goed onderhoud. Voor alle producten kunt u bij Energie Service Friesland terecht voor een serviceabonnement. Klik hier als u meteen online een abonnement wilt afsluiten.

Advies boilers
Bent u op zoek naar een nieuw toestel? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Kies het abonnement dat bij u past

  Energie Service Friesland biedt u de keuze uit drie verschillende serviceabonnementen. Ieder abonnement sluit u af met inbegrip van uurloon, voorrijkosten, 24/7 storingsdienst en onderhoud. Wel zo voordelig!

  ESF BUDGET

  • U betaalt de onderdelen.
  • Storingen worden verholpen tegen uurloon.

  ESF PLUS

  • U betaalt de onderdelen.
  • Afsluitbaar voor alle toestellen ongeacht de leeftijd.

  ESF TOTAAL

  • Gratis vervangen van onderdelen binnen en buiten* het toestel, tot het toestel 12 jaar is.
  • Bij aanmelding mag het toestel niet ouder zijn dan 5 jaar.

  *Buiten de ketel wordt mee bedoeld: expansievat, overstortventiel, inlaatcombinatie, vulkraan en gaskraan.

  Start typing and press Enter to search