Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Warmtepomp

Als u uw huis wilt verduurzamen – of als uw cv-ketel vervangen moet worden – is een warmtepomp het overwegen waard. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater. Die warmte wordt omgezet in bruikbare energie in de vorm van stroom. U gaat dus meer stroom gebruiken, maar geen of veel minder gas. Omdat het stroomverbruik omhoog gaat is ons advies een warmtepomp te combineren met PV-panelen (zonnepanelen). 

Wilt u een warmtepomp gaan gebruiken, dan is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Zonder vloer-, gevel en dakisolatie heeft een warmtepomp te weinig capaciteit om uw woning op temperatuur te houden. 

Een warmtepomp verwarmt het water op een andere manier, waardoor het water minder warm wordt dan bij een cv-ketel op gas. Bij een cv-systeem met radiatoren is het water door de leidingen ongeveer 70°C, bij een warmtepomp maximaal 50°C. Daarom is een warmtepomp heel geschikt voor vloerverwarming. Door de lagere temperatuur is er minder energie nodig.  

Wij adviseren u graag over de geschiktheid van uw woning voor een warmtepomp en over de verschillende typen warmtepompen. 

Ik ben geïnteresseerd in

Wat vinden klanten?

24/7 comfort, dat is onze belofte. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean ligula eget dolor massa socis natoque et magnis?

Binnen een uur geholpen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean ligula eget dolor massa socis et magnis!

Voornaam Achternaam, Plaatsnaam

Bekijk reviews ›

Waarom Energie Service Friesland?

24/7 comfort. Dat is lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa socis natoque et magnis.