Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Uniek scholingstraject met baangarantie

In 2 jaar klaargestoomd in het beroep van de toekomst

In oktober is in Leeuwarden een uniek scholingsproject gestart waarbij geanticipeerd wordt op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche en waarbij tijdig ingespeeld wordt op innovatieve en duurzame technieken. Dit zij-schakeltraject Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam is een initiatief vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Opleidingsbedrijf InstallatieWerk en de participerende partijen Metechnica, UWV, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerkloket Fryslân en vier Friese installatiebedrijven.

Het doel van dit traject is opleiden voor duurzame arbeidsparticipatie en de installatiebranche te voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken en klantgerichte advisering. In aanmerking kwamen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT, die klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaargestoomd te worden voor een betaalde baan met een mbo-diploma in het beroep van de toekomst.

De zes deelnemers zijn in oktober gestart met een half jaar maatwerkscholing om hen de benodigde kennis bij te brengen van elektro- en installatietechniek. Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, wordt ingegaan op de beroepshouding zoals veilig-, milieu- en klantgericht werken. Parallel aan dit zij-schakeltraject wordt de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3 gevolgd. Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Installatiebedrijf  Van der Pol B.V. , Energie Service Friesland, ASN  Installaties en  Damstra Service en Onderhoud B.V. hebben speciaal voor dit unieke traject een plek beschikbaar gesteld voor stage en beroepspraktijkvorming. Na zes maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming  waarbij ze via een betaalde baan bij het installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.