Bijvullen CV-ketel installatie

Hoe moet ik mijn installatie bijvullen?

Op tijd uw CV-installatie bijvullen voorkomt storingen. Wilt u zelf uw CV-installatie bijvullen? Dan kunt u dit eenvoudige stappenplan gebruiken.

CV-installatie bijvullen:

  1. Bepaal de druk. Kijk eerst op de manometer (drukmeter) van de ketel. Bij sommige moderne ketels kunt u de druk aflezen op het digitale display. Is de druk lager dan 1,0 bar? Dan moet u uw cv-installatie bijvullen.
  2. Schakel de ketel uit. Zet de thermostaat op de laagste stand. Heeft u een ketel met manometer? Haal dan de stekker uit het stopcontact. Ketels met een digitaal display schakelt u uit met de aan-uitknop. Laat de ketel ongeveer een half uur afkoelen voordat u gaat bijvullen. U gaat de installatie bijvullen met koud water, want als koud water in een te hete ketel stroomt, kan de binnenkant barsten!
  3. Sluit de vulslang op de kraan aan. De vulkraan zit meestal bij de ketel. Heeft u een digitaal display? Zet de display dan weer aan om de druk af te kunnen lezen. Bij een ketel met een manometer laat u de stekker uit het stopcontact. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Hou een emmer onder het uiteinde van de slang en open de kraan. Laat het water tot de rand van de slang komen voordat u hem op de CV-installatie aansluit. Zo zit er bijna geen lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de CV-installatie komen. Doe de waterkraan dicht. Nu kunt u de vulslang aansluiten op de vulkraan.
  4. Bijvullen van de CV-installatie. Nu gaat u uw verwarmingsinstallatie bijvullen. Open de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de CV-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open. Als de druk bijna op 2 bar staat, sluit u eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit in een emmer lopen.
  5. Zet de CV-ketel weer aan. Doe de stekker van de CV-ketel weer in het stopcontact als u een ketel met een manometer heeft. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Start typing and press Enter to search