Jan Smale

40 jaar in dienst!

Onze duizendpoot Jan Smale is al 40 jaar in dienst van Energie Service Friesland. Op 1 mei 2017 vierden wij Jan zijn 40 jarige jubileum. 

Jan Smale 40 jaar in dienst
Jan Smale

Op 1 mei 1977 werd Jan als vierde medewerker aangetrokken door de Gaswacht Zuid-Oost-Friesland en kreeg hij meteen de beschikking over een service-auto, een Peugeot bestelauto. Vanuit een veel te kleine bouwkeet aan de Nikkelweg in Heerenveen ging hij aan de slag met het schoonmaken van branders en binnenwerken van de huurgeisers van het Gasbedrijf Weststellingwerf.

De eerste jaren werden de kachels voor een onderhoudsbeurt naar buiten gesjouwd. Het schoonmaken gebeurde met een zware draagbare compressor. Vooral de gietijzeren kachels waren loodzwaar.

Omdat Jan veelal in de regio Wolvega aan het werk was, werd hij al snel een bekend gezicht. Klanten hadden eigenlijk geen onderhoudscontract met toen nog Gaswacht Z.O.-Friesland maar met Jan Smale.

In de loop van de tijd werden de kachels vervangen door een CV-ketel. Toen Energie Service Friesland besloot om ook CV-ketels te verkopen en of te verhuren heeft Jan vele malen zijn bijdrage geleverd door klanten te adviseren welke ketel het beste bij hun woning en situatie past. Dit gebeurde aan huis of tijdens één van de Inloopdag bij ons op het bedrijf.

Hulp Sinterklaas
Al vele jaren krijgt Sinterklaas hulp van onze Jan. Jaarlijks gaat hij bij diverse scholen langs om cadeautjes uit te delen. De kinderen van zijn collega’s worden dan ook niet vergeten en daarom brengt hij elk jaar ook een bezoek aan Energie Service Friesland.

Jan Smale als hulpsinterklaas

Start typing and press Enter to search