Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Hoe verduurzaam je je woning? 

Een verduurzaamd huis is comfortabel, bespaart energie en is minder belastend voor het milieu. En ook ‘Europa’ is een reden om te verduurzamen: volgens de Europese klimaatdoelen moeten in 2050 alle woningen van het gas af zijn. Het goede nieuws is dat je het energiezuiniger maken van je woning vrij snel terugverdient, zeker met de huidige energieprijzen. 

Goed isoleren 

Je huis verduurzamen begint bij de schil van de woning. Je huis moet goed geïsoleerd zijn door dak-, gevel- en vloerisolatie. Is de schil van je woning nog niet helemaal geïsoleerd, probeer dan je stroom- en gasverbruik te verminderen door je gedrag aan te passen. Zet bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager, houd deuren dicht, doe wat minder lampen aan, douche korter of hang de was buiten te dogen.  

Duurzame oplossingen 

Je gedrag aanpassen kan al aardig wat besparing opleveren, maar het verduurzamen van je woning levert pas écht veel op. Bij Energie Service Friesland kun je terecht voor verschillende verduurzamingsoplossingen: 

Vanaf 2026 verplicht verduurzamen bij vervanging cv-ketel 

Het kabinet heeft bepaald dat het vanaf 2026 verplicht is om bij vervanging van de cv-installatie over te stappen op een duurzamer alternatief. Dat kan een hybride warmtepomp zijn, een all-electric warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Woningeigenaren doen er dus goed aan om bijtijds na te denken over alternatieven voor de cv-ketel.  

Advies op maat 

Als je overweegt een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen kan er altijd een adviseur langskomen om de mogelijkheden te bespreken en vrijblijvend advies te geven. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies via telefoonnummer 0513-611300, keuze 2 of gebruik het contactformulier.