Storing?

Bel gratis 0800 – 1220

Goed voorbereid de zomer in

De koude wintermaanden liggen weer achter ons. We kunnen ons gaan klaarmaken voor de zomer! Denk daarbij ook aan je energie-installatie. We vertellen je graag wat je zelf kunt doen én voor welke voorbereidingen je beter Energie Service Friesland kunt inschakelen.

Dit kun je zelf doen:

• Filters vervangen

Mechanische ventilatie systemen en wtw-units gebruiken filters om frisse lucht te filteren voordat het je huis in komt. Hiermee wordt voorkomen dat er stof en vuil je huis ingeblazen wordt. Deze filters moeten een à twee keer per jaar vervangen worden. Als je de filters niet regelmatig vervangt werkt je systeem minder goed en kan het zelfs schimmels en bacteriën het huis inblazen.

• Cv-ketel ontluchten + bijvullen

Als je borrelende geluiden hoort in de leidingen is het tijd om je installatie te ontluchten en bij te vullen. Gemiddeld moet dat eens per jaar gebeuren. Als er te veel lucht in het systeem zit, worden de radiatoren minder goed warm. Ook zorgt het voor roestvorming in de leidingen. Dat is zeker in de zomer, als het water niet rouleert, een risico.

Schakel hiervoor Energie Service Friesland in:

• Cv-ketel onderhoud

Het is verstandig om onderhoud aan je cv-ketel in de warme zomermaanden te laten doen. Is het alweer even geleden dat je cv-ketel is nagekeken en onderhouden? Plan dan een afspraak in. Als je een onderhoudsabonnement hebt hoef je niks te doen, want dan houden wij bij wanneer je installatie toe is aan een onderhoudsbeurt.

• Onderhoud aan airconditioning

Zodra het écht warm wordt, wil je natuurlijk gebruik kunnen maken van je aircosysteem. Daarom is nú het moment om onderhoud in te plannen. Let op: F-gassen (koudemiddel) controleren of bijvullen mag je niet zelf doen; dat moet door een erkende F-gassenmonteur worden gedaan. Als je een onderhoudsabonnement hebt voor je airco, komen we elke 18 maanden langs voor een onderhoudsbeurt.   

Airconditioning

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis. Als het buiten onaangenaam warm is, reguleert de airco de lucht in de binnenruimtes zo dat er een aangename temperatuur en luchtvochtigheid ontstaat. Overweeg jij een airconditioning aan te schaffen? Laat je dan eerst goed informeren over de opties en mogelijkheden. Wil je een airco laten plaatsen? Wacht niet te lang met bestellen en voorkom dat je in de warme zomer op een wachtlijst komt!

De voordelen van airconditioning

  • 24/7 controle over de temperatuur en luchtvochtigheid in huis.
  • Een relatief lagere luchtvochtigheid.
  • Geavanceerde filtertechnieken in de airconditioning zorgen voor schonere lucht en een gezonder binnenklimaat.
  • Het apparaat kan zowel koelen als verwarmen.

AIRCO VOORDEELWEKEN van 11 april t/m 26 mei

Profiteer tijdens de AIRCO VOORDEELWEKEN van €100,- korting bij aanschaf van een airconditioning. Huren kan al vanaf €34,- per maand. Zoveel woningen zoveel situaties. Zelfs bij identieke huizen zijn er verschillen in behoefte en gebruik. Daarom komen wij altijd vrijblijvend bij je langs om jouw wensen en de mogelijkheden door te nemen. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor advies kun je contact opnemen via telefoonnummer 0513-611300, keuze 2 of maak gebruik van het contactformulier op onze website.