Waterzijdig inregelen

Doorstroming van water zorgt voor comfort

Een behaaglijk klimaat in huis is een belangrijke factor voor een aangenaam thuisgevoel. Soms is het lastig om het voor iedere ruimte van het huis goed te regelen: de keuken is bijvoorbeeld koud, maar de badkamer lijkt op een sauna. Verschillende temperaturen in huis zijn te verklaren door de werking van uw CV-ketel.

Doorstroming van water zorgt voor comfort - waterzijdig inregelen
Bespaar energie met slimme oplossingen

Onevenredige verdeling ketelwater
Een onevenredige verdeling van het water in je CV-installatie zorgt ervoor dat het water bij de ene radiator sneller door stroomt dan bij de andere. Een snellere doorstroom zorgt voor een hogere temperatuur en dat verklaart het temperatuurverschil in de ruimtes van je huis. Je kunt op verschillende manieren controle krijgen over dat temperatuursverschil.

Waterzijdig inregelen
De eerste manier om controle te krijgen over het klimaat in je huis is het zogeheten waterzijdig inregelen. Het inregelen van je cv voorkomt dat er onnodig veel water wordt gecirculeerd (wat zorgt voor een hoger gasgebruik) en dat het gecirculeerde water op een juiste en gelijke wijze door de radiatoren van je woning stroomt. Op die manier zorg je ervoor dat de temperatuur overal gelijk is. Een voorbeeld vindt u in deze video.

Evohome systeem
De andere optie is het Evohome Systeem: een systeem waarmee de temperatuur in iedere ruimte apart geregeld wordt door een eigen tijd- en temperatuurprogramma. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alleen de ruimtes die worden gebruikt worden verwarmd op bepaalde tijdstippen.

Advies waterzijdig inregelen en/of Evohome systeem
Kan het klimaat in uw woning verbeterd worden?  Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search