Warmtepomp

Een duurzame manier van verwarming

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warm water. Een warmtepomp is voor een nieuwbouwwoning een interessante investering, ten opzicht van een HR ketel merkt u vanaf de eerste dag het verschil in energiekosten.

Installatie van een warmtepomp
Doe de gratis CV-ketelcheck

De werking van een warmtepomp
De werking van warmtepompen is feitelijk gebaseerd op die van een koelkast. Zoals een koelkast een koudemiddel als ‘transportmiddel’ gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan de aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte.

Rendement van 600%
Een warmtepomp is zodanig ontworpen dat deze een maximale warmte kan leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstoffen. Het rendement van warmtepompen kan onder de juiste condities wel oplopen tot 600%. Dit betekent dat een warmtepomp met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan leveren. Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en voor verwarming gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Naast verwarmen kunnen diverse warmtepompen ook koelen en warmtapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat!

Service
Energie Service Friesland verleent service en onderhoud aan warmtepompen. Wij stellen warmtepompen in bedrijf, verhelpen storingen en adviseren u over de aanschaf van een nieuwe warmtepomp.

Door gewijzigde regelgeving mogen werkzaamheden aan warmtepompinstallaties aangelegd na oktober 2014 enkel worden uitgevoerd door bedrijven die gecertificeerd zijn volgens de eisen van de BRL 6000-21. Energie Service Friesland zal naar verwachting in het najaar van 2016 over deze certificaten beschikken.

Subsidieregelingen
Bent u eigenaar van een woning of een (bedrijfs-)pand? En wilt u energiebesparende maatregelen uit laten voeren? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDEis een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Advies warmtepomp
Bent u op zoek naar een warmtepomp? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search