Ventilatiesystemen

Natuurlijk ventileren is soms niet voldoende

Ongezonde, vervuilde of vochtige lucht in uw huis? Zorg dan voor voldoende ventilatie in uw woning. Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis. Natuurlijke ventilatie is vaak niet voldoende. Energie Service Friesland biedt oplossingen voor een frisse en gezonde woning.

Het installeren van een ventilatiesysteem
Energie Service Friesland levert ook ventilatiesystemen

Mechanisch ventilatie systeem
Een mechanische ventilatie systeem zorgt voor een voortdurende luchtafvoer in uw woning. Het systeem zuigt vervuilde lucht uit de woning weg, waardoor op natuurlijke manier schone lucht de woning wordt ingezogen via ventilatieroosters en eventuele open (klep)ramen. Goed onderhoud is belangrijk. Doordat de ventilator in de box vervuild raakt, kan hij minder goed vervuilde lucht uit uw woning weg zuigen.

Warmteterugwin unit
Een warmteterugwin unit (afkorting WTW) is een apparaat dat zorgt voor ventilatie met warmteterugwinning. Dat wil zeggen dat er evenveel lucht wordt afgevoerd als wordt toegevoerd. Dat zorgt voor een goed comfort en een gezond binnenklimaat. Warmteterugwinning betekent dat de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt, voor 95 procent weer in de toevoerlucht wordt gebruikt. Dat geeft een aanzienlijke energiebesparing. U heeft geen nare luchtjes, omdat de luchtstromen apart door de warmtewisselaar stromen. Ventilatie met warmteterugwinning is zeer comfortabel, tocht krijgt namelijk geen kans. De lucht die toegevoerd wordt, is immers al voorverwarmd en heeft bijna dezelfde temperatuur als de lucht in de woning. Een warmteterugwin unit heeft onderhoud nodig. Naast dat hij schoongemaakt moet worden, zitten er filters in. Deze moeten minstens één maal per anderhalf jaar worden vervangen.

Reinigen van ventilatiekanalen
Hebt u een ventilatie systeem, maar hebt u toch nog last van bijvoorbeeld een vochtige douche, bedompte lucht in de woning of smerige inblaasroosters? Dan werkt uw ventilatie systeem waarschijnlijk niet optimaal. Waarschijnlijk zijn uw ventilatie kanalen ernstig vervuild. De stof in de kanalen en vochtige (vaak beschimmelde) lucht komt dan rechtstreeks in de woonkamer terecht. Dit geeft de bedompte lucht in de woning.

Energie Service Friesland is gespecialiseerd in het reinigen van ventilatie kanalen. Ons advies is om de kanalen één maal per vier jaar te reinigen. Wij reinigen de kanalen met speciaal hiervoor ontwikkelde borstels die in elk hoekje van het kanaal hun werk kunnen verrichten. Na het schoonmaken van de kanalen en het ventilatie apparaat, worden de afvoeren gemeten en afgesteld, zodat deze in elke ruimte weer voldoende kunnen ventileren.

Serviceabonnement op uw ventilatiesysteem

Een goede ventilatie in uw woning is goed voor uw gezondheid, daarom bieden wij een serviceabonnement aan met de keuze tussen inclusief en exclusief reinigen van de ventilatiekanalen.

Mech. ventilatiesysteem excl reiniging kanalen Mech. ventilatiesysteem incl reiniging kanalen WTW-unit excl reiniging kanalen WTW-unit incl reiniging kanalen
Reinigen van apparaat 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden
Onderhoud en reinigen van de ventielen 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden
Advies over gebruik ventilatiesysteem 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden
Vervanging filters X X 1x per 18 maanden 1x per 18 maanden
Reiniging van de lucht(afvoer)kanalen 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden
Meting van de afzuigcapaciteit 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden
Afstelling van het systeem en de ventielen 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden 1x per 36 maanden
Kosten per maand € 4,93 € 6,30 € 5,56 € 10,51
Eenmalige kosten X € 150,- X € 195,-

Advies 
Bent u op zoek naar een nieuw ventilatiesysteem en/of wilt u de kanalen laten reinigen? Energie Service Friesland helpt u graag. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

Ik ben geïnteresseerd inMaak hier uw keuze in informatie

Brochure/informatiepakket
Ik wil graag teruggebeld worden
Ik wil graag een afspraak met een adviseur

*
*
*
*
*
*
Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


Start typing and press Enter to search