Overige verwarmingstoestellen

Specialist in verwarming

Energie Service Friesland is dé specialist op het gebied van gas verwarmde toestellen. Tegenwoordig is dat meestal een CV-ketel. Naast deze toestellen zijn wij ook dé specialist voor gaskachels, gashaarden, luchtverwarming, heaters en luchtgordijnen.

Kies het abonnement dat bij u past
Met een serviceabonnement van Energie Service Friesland bent u verzekerd van onze 24/7 servicedienst

Gaskachels en gashaarden
Voordat de eerste CV-ketel geplaatst werd, hadden alle woningen gaskachels of op turf gestookte kachels. Turf gestookte kachels zijn er niet meer, maar er zijn nog steeds veel gaskachels. Gashaarden of sierhaarden zijn de moderne versies van de gaskachel. Ze worden niet alleen gebruikt voor de ‘sier’, maar ook als extra verwarming. De gaskachels hebben juist heel veel aandacht nodig. In de kachel vindt verbranding plaats en daarbij komen rookgassen vrij. Door slecht verbranding ontstaat dan het giftige gas koolmonoxide. Daarom is goed onderhoud zo belangrijk!

Moederhaarden
Moederhaarden zijn gaskachels die radiatoren verwarmen. Het is de voorloper van de CV-ketel. Water loopt via de haard door naar de radiatoren. De moederhaard heeft veel aandacht nodig, want ook daarin vindt verbranding van rookgassen plaats. Goed onderhoud is belangrijk om het giftige gas koolmonoxide te voorkomen!

Luchtverwarming
Luchtverwarming is een vorm van een gasgestookt toestel waarbij geen water nodig is om warmte af te geven. Verse lucht wordt in het systeem verwarmt en via roosters alle vertrekken van het huis ingeblazen. Doordat verbranding van gassen in het toestel plaatsvindt en er filters in de luchtverwarming aanwezig zijn heeft het toestel onderhoud nodig. Lucht aan- en afvoerkanalen dienen geregeld gecontroleerd en gereinigd te worden.

Heaters en luchtgordijnen
Heaters en luchtgordijnen zijn op gasgestookte toestellen die voornamelijk in bedrijfsruimtes of winkels boven de entree hangen of in een loods. Deze toestellen blazen warme lucht het vertrek in. Doordat ook hier verbranding van gassen plaatsvindt komen er rookgassen vrij. Het giftige gas koolmonoxide kan ontstaan door een slechte verbranding. Daarom is goed onderhoud zo belangrijk!

Onderhoud 
Elk verwarmings- of warmwatertoestel heeft minstens eens per 18 maanden onderhoud nodig. De Klimaatmakers van Energie Service Friesland zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van goed onderhoud. Voor alle producten kunt u bij Energie Service Friesland terecht voor een serviceabonnement. Klik op abonnementen voor verdere informatie en om deze online af te sluiten.

Advies verwarmingstoestellen
Bent u op zoek naar een nieuw toestel? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search