Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine-serie 2006-2009

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een CV-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

       
Topline Compact HR25/HR30 Topline AquaPower HR25/HR30 Topline AquaPower Plus HR25/HR30 Topline HR25/HR30

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door de servicemonteur van Energie Service Friesland of van Nefit vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

Vervanging

In opdracht van Nefit zal Energie Service Friesland deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Nefit heeft alle installateurs op de Nederlandse markt hiervan op de hoogte gebracht. Deze vervanging is voor u kosteloos. De brander hoeft niet per direct vervangen te worden, maar het vervangen kan worden meegenomen on het reguliere onderhoud van het toestel. Het is dus geen acuut probleem!

Regulier onderhoud

Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Voor TopLine-toestellen schrijft Nefit voor om minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een erkend installateur of onderhoudsbedrijf. Mocht u nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raadt Nefit ten zeerste aan dit nu te laten doen. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?

Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van één van de genoemde TopLine toestellen dan verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om uw medewerking te verlenen. Mogelijk is de brander van uw toestel eerder vervangen door een nieuwe versie. In dat geval is uw toestel al aangepast en is vervanging niet nodig.

Mocht u geen vaste installateur of onderhoudspartij hebben, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met Energie Service Friesland via telefoonnummer 0513-611300 of met Nefit consumentenservice www.nefit-bosch.nl/veiligheidswaarschuwing. Uiteraard kunt u onderstaand formulier ook invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Mocht u geen vaste installateur of onderhoudspartij hebben en u direct een serviceabonnement afsluit zullen wij de preventieve maatregel om de brander te vervangen niet in rekening brengen. Wij verzoeken u dan om contact op te nemen met Energie Service Friesland via telefoonnummer 0513 – 611 300. Uiteraard kunt u onderstaand formulier ook invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine-serie 2006-2009

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Type Nefit Topline Topline HR25/HR30
  Topline Compact HR25/HR30
  Topline AquaPower HR25/HR30
  Topline AquaPower Plus HR25/HR30
  *
  Overige informatie
  Ik ben klant bij Energie Service Friesland
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Start typing and press Enter to search