Hoe werken zonnepanelen

Hoe wordt zonne-energie omgezet in energie?

Zonnepanelen zorgen ervoor dat u op een duurzame en schone manier energie opwekt. De zon is een natuurlijke en onuitputtelijke energiebron. Zonnepanelen werken het beste op een zonnige dag, maar ook bij bewolking wordt er energie opgewekt. Bekijk hier een voorbeeld van het te behalen rendement.

Hoe werkt een zonnepaneel?
Hoe werken zonnepanelen?

De werking van zonnepanelen
Zonnepanelen bestaan meestal uit twee lagen silicium. Wanneer er licht op de zonnecellen valt, worden er elektronen losgemaakt. De beweging van alle losgemaakte elektronen samen is de zogeheten elektrische gelijkstroom die door de zonnecel loopt.

Omvormer
Wanneer je overweegt gebruik te maken van zonne-energie heb je niet alleen zonnepanelen nodig, maar ook een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet naar wisselstroom. Dit is een soort kastje dat het mogelijk maakt om energie klaar te maken voor gebruik in huis. Het totale vermogen van je zonnepanelen bepaald hoe krachtig de omvormer moet zijn.

Zonnepanelen installeren
Onze gespecialiseerde installateurs bevestigen de zonnepanelen op een veilige en juiste manier op uw dak en zorgen ervoor dat de bijbehorende omvormer op de juiste manier gekoppeld wordt. Zodra alles is geïnstalleerd, profiteert u direct van schone zonne-energie.

Rendement zonnepanelen
Het rendement is afhankelijk van het type zonnepaneel en de manier van plaatsen. Zo zit er veel verschil in het vermogen van de verschillende zonnepanelen en is de hellingshoek zeer bepalend voor de energieopbrengst. Omdat het sterk afhankelijk is van de situatie, is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat het rendement is van zonnepanelen.

Advies zonnepanelen
Bent u op zoek naar zonnepanelen? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via ons gratis telefoonnummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen
Voor particulieren, bedrijven, verenigingen en instellingen zijn er diverse mogelijkheden om subsidie te ontvangen vóór aanschaf of na aanschaf van zonnepanelen. In het overzicht hieronder ziet u welke mogelijkheden dat zijn.

Particulieren
Vereniging van Eigenaren (VvE)
Sportverenigingen
Bedrijven
Agrariërs
BTW Teruggave
BTW Teruggave
Subsidieregeling: Energiebesparing en Duurzame Energie (RVO)
Diverse regelingen: MIAVAMILKIAEIASDE+2017
Subsidieregeling: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop‘ (alleen in Friesland, SDE+2017

Teruggave BTW zonnepanelen
Wanneer u bij Energie Service Friesland zonnepanelen aanschaft regelen wij voor u de BTW teruggave van zonnepanelen.

Ik ben geïnteresseerd inMaak hier uw keuze in informatie

Brochure/informatiepakket
Ik wil graag teruggebeld worden
Ik wil graag een afspraak met een adviseur

*
*
*
*
*
*
Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


Start typing and press Enter to search