Led verlichting

Led verlichting is op dit moment de meest energiezuinige verlichting die er te krijgen is. Led verlichting brand gemiddeld 50.000 uren, terwijl gloeilampen gemiddeld 1.000 uren branden en spaarlampen gemiddeld 10.000 branduren heeft.

“Light Emitting Diode”
De afkorting led staat voor ‘Light Emitting Diode’ wat letterlijk een lichtgevende diode betekent. In de jaren 70 werd led voor het eerst toegepast in bijvoorbeeld afstandsbedieningen. Later werd led ook toegepast in verkeerslampen.

Particulieren en bedrijven
Steeds meer particulieren en bedrijven stappen tegenwoordig over op led verlichting. Dit komt omdat de ledjes steeds krachtiger worden en de kleuren beter worden. Daarnaast wordt led verlichting steeds goedkoper en stimuleert de overheid bedrijven om led verlichting aan te schaffen. De overheid stimuleert deze overgang door een deel van het aankoopbedrag af te laten trekken van de belasting. De verwachting is dat alle lampen in de toekomst voorzien zullen zijn van led verlichting.

Subsidieregelingen 
Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Advies led verlichting
Wilt u uw reguliere verlichting vervangen voor led verlichting? Energie Service Friesland helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

Ik ben geïnteresseerd inMaak hier uw keuze in informatie

Brochure/informatiepakket
Ik wil graag terug gebeld worden
Ik wil graag een afspraak met een adviseur

*
*
*
*
*
*
Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief

Start typing and press Enter to search