Energie Besparingen

Energie besparen ziet u terug op uw energierekening

Steeds meer mensen gaan bewust om met stroom en gas in huis. Gewoon omdat het scheelt op de energierekening. Energie Service Friesland geeft als Klimaatmaker tips en advies over energiebesparing om net die extra stap te zetten. Met simpele maatregelen die iedereen kan nemen en die heel weinig kosten. Juist met deze maatregelen kan behoorlijk wat stroom en gas bespaart worden. En u ziet dat direct terug op uw energierekening!

Bespaar energie met slimme oplossingen
Bespaar energie op verschillende manieren

Simpele maatregelen
Wist u dat door 1 minuut korter  te douchen u per jaar al tientallen euro’s kunt besparen? Of dat tochtstrips plaatsen een jaarlijkse besparing van 50 euro op kan leveren? Energie Service Friesland heeft voor u een aantal simpele bespaartips op een rij gezet. Tips die meteen energie besparen!

Extra besparing

Wilt u nog meer energie besparen? En tevens het comfort in huis verbeteren? Kies dan voor een aantal maatregelen waarmee u flink gaat besparen op uw energierekening.

 • Isoleren van uw woning: Een investering die vaak goedkoper is dan u denkt en grote besparing kan opleveren. Een spouwmuurisolatie levert u bijvoorbeeld een jaarlijkse besparing op van bijna 600 euro.
 • Een zuinige combiketel: De nieuwste CV-ketels zijn vaak energie zuiniger. Soms is het interessant uw CV-ketel te vervangen voor een nieuwe. U kunt niet alleen kopen, huren of leasen kan tegenwoordig ook!
 • Zonnepanelen: U kunt zelf energie opwekken. Plaats zonnepanelen op uw dak, op deze manier hebt u minder energie nodig van uw leverancier.
 • Zonneboiler: Een zonneboiler gebruikt ook energie van de zon. De boiler wekt geen elektriciteit op, maar verwarmt het kraanwater. Met een zonneboiler bespaart u bijna de helft van uw energiekosten voor warm water.
 • Warmtepomp: Warmtepompen zorgen voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. Warmtepompen halen warmte uit de lucht, bodem of grondwater.  Dit gebeurt met een warmtewisselaar. De pompen hebben een zeer hoog rendement.
 • Waterzijdig inregelen: een evenredige verdeling van het water in de CV zorgt voor een fijn klimaat in huis en minder gasverbruik.

Subsidieregelingen
Bent u eigenaar van een woning of een (bedrijfs-)pand? En wilt u energiebesparende maatregelen uit laten voeren? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Op de pagina Subsidieregelingen houden wij voor u bij welke mogelijkheden er zijn.

Advies bij energie besparen
Iedere woon- en leefsituatie vraagt om een andere advies. Door onze uitgebreide kennis kunnen we u advies op maat geven! Heeft u interesse? Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u telefonisch een afspraak maken via het gratis nummer 0800-1220 of u vult onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze adviseurs helpen u graag met een ‘advies op maat’!

  Ik ben geïnteresseerd in  Maak hier uw keuze in informatie

  Brochure/informatiepakket
  Ik wil graag teruggebeld worden
  Ik wil graag een afspraak met een adviseur

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

  Ik geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring


  Start typing and press Enter to search