De risico’s van een slecht onderhouden ketel

Brandgevaar
Als bepaalde onderdelen van de cv-ketel niet op tijd worden vervangen kan er brand ontstaan. En omdat de meeste cv-khttps://energieservice.nl/abonnementen/etels op zolder staan, is de kans groot dat brand (te) laat wordt ontdekt, met alle gevolgen van dien. Sommige verzekeraars stellen niet voor niks als voorwaarde dat de cv-ketel regelmatig wordt onderhouden.

Gezondheidsrisico: koolmonoxide
Bij oude cv-ketels kan door slijtage rookgaslekkage ontstaan. Daarbij komt koolmonoxide (CO) vrij. Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Je ruikt en proeft het niet maar het is wel giftig. Bij een milde koolmonoxidevergiftiging ervaar je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, sufheid, duizeligheid, vermoeidheid, bewusteloosheid, een versnelde hartslag en braken. Maar elk jaar overlijden er ook 10 à 15 personen aan een koolmonoxidevergiftiging. Alle reden dus om een CO-melder op te hangen én je cv-ketel goed te laten onderhouden.

Ook nieuwe ketels hebben onderhoud nodig
Het wordt aangeraden een ketel na ongeveer 15 jaar te vervangen. Energie Service Friesland adviseert je daar graag bij. Maar ook een nieuwe ketel vergt onderhoud. Nieuwe cv-ketels gaan vaak niet vanzelf uit bij een te hoog koolmonoxidegehalte.

Om goed, efficiënt en veilig te functioneren heeft een cv-ketel regelmatig vakkundig onderhoud nodig. De vakbekwame monteurs van Energie Service Friesland staan voor je klaar!

Start typing and press Enter to search